Trädfällning i Kalmar

Hur många skadas av trädfällning varje år i Sverige? Det har jag forskat lite i och det gjorde jag när det var jag som behövde fälla ett träd vid stugan i Kalmar. Först hade jag tänkt fälla trädet själv men efter att ha läst på om alla risker som finns så bestämde jag mig för att anlita ett företag med kompetens inom detta område. Så för att återgå till frågan om hur många som skadas varje år, och för all del alla andra risker som finns så har jag sammanfattat det i listan här nedanför.

Återigen, att fälla träd är farligt, så det är en bra idé att få professionell hjälp.Färre än 40 personer dör varje år i Sverige på grund av incidenter i samband med trädfällning, uppger Arbetsmiljöverket . Ändå skadas omkring 700 personer så allvarligt att de behöver sjukvård.Det kostar stora summor pengar för samhället då 700 personer måste vara sjukskriva alltifrån en vecka till flera år. Du kan fälla små träd som är ett par meter höga men är de större ska du inte göra det.Det finns personal inom trädfällning av en anledning, och det är för att hjälpa dig, det tar tid att lära sig jobbet och dessutom krävs det motorsågskompetens.

Nu förstår ni varför det är så viktigt att ta seriöst på detta så att det inte händer någonting. Tänk så onödigt alla dessa skador och dödsfall är. Det är bättre att betala för denna tjänst så sitter man säkert i båten. Det var några fakta som jag ville dela med er eftersom jag tycker att det är så viktigt. Har ni någonting ni funderar över så är det bara att ställa era frågor nere i kommentarsfältet. Ha nu en bra dag och ta hand om er tills vi hörs nästa gång!